- Thank you received: 0
Keisinger ház
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
A csuklópántod segítségével lefordíttatod ugyan a neveket, de mivel a növények nagy része nem rendelkezik angol névvel, körülbelül két növényt kapsz meg angolul, az egyik a patkányf?, a másik meg a ginseng, már ha azt angolnak lehet hívni, a többi mind latinul van, botanikai névvel az egyik ahogy megnézed valamiféle gyékény [cattail az angol neve] pollenje, így ez még amit be tudsz l?ni, de többre így els?re nem futja, amíg egy komoly botanikai adatbázis közelébe nem érsz. Mindenesetre eddig úgy t?nik általános er?sít? hatású gyógyfüvek keverékét kaptad ami valami miatt ilyen furcsán viselkedik. Csak azt nem tudod, hogy ez eddig miért nem került el?, ha ilyen hatása van. Ha ezt mondjuk a középkorban ismerte volna az emberiség, hát el sem tudod képzelni, hol tartana most a technikai fejl?dés. Alighogy hazaérsz, egyb?l a konyha felé veszed az irányt és megnézed, el tudnád-e készíteni a teát, viszont kénytelen vagy rájönni, hogy egy utad biztosan lesz még, most viszont a kémiai laborok felé, ugyanis se h?mér?d, se kis mérleged, se semmi egyéb eszközöd nincs a dologhoz, leszámítva a stoppert. Ez így kemény lesz.
Csapat riadó!
Please Log in or Create an account to join the conversation.
És fürdés és szokásos esti dolgok után belépek a Matrixba pokerezni egyet, majd pár menet után lefekszem.
Másnap reggel megyek le a konyhába a szokásos kávémért a reggeli készül?dés után.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Zseniális, vagy nem, de ez így nem fog menni. Ráadásul az a füves srác mintha azt is emlegette volna, hogy ha abba hagyod, kimerülsz. Ez a holnapi és az azutáni matematikára végzetes hatással lesz, f?leg ha hirtelen jött éleslátásod annak minden eredményével együtt egyszer?en elvész amikor reggel kimegy majd a tea hatása. Akkor aztán nemhogy este ötre, de még tízre is igen nehezen fogsz végezni, ha megérted majd egyáltalán, hogy mit is takar az a bizonyos új módszer...
Csapat riadó!
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Ezen gondolkozol, mármint, hogy mit csinálhatnál, hogy ez ne így legyen, amikor nagyot csattan az ajtód, majd kinyílik és benéz rajta Kathy.
-"Bocs, ha zavarok vagy valami, csak ez az izé kivágódott, vagy bevágódott, vagy fene tudja mit csinált, gondoltam benézek, hogy szándékosan hoztad-e rám a szívbajt." amikor azt mondja benéz, akkor viszont már a széked közelében van, természetesen hálóköntösben, ami most jó kislányhoz ill?en össze van húzva, az viszont, hogy még ebben a félhomályban is szinte majdnem átlátsz rajta, semmiképpen nem vall jó kislányra. Ekkor viszont már sajnos a "parancsnoki szék" [nagy modern kényelmes forgószék, amiben úgy érzed magad, mintha az Enterprise kapitányi ülésében ülnél] karfáján ül.
-"Látom nem tudsz aludni." csóválja meg a fejét elég szándékosan átlátszó aggodalommal. "Ha gondolod segíthetek..." mondja eléggé kétértelm?en egy enyhe kacér mosollyal az arcán. Most adsz hálát azért, hogy a férfiakat a n?k nem tudják meger?szakolni. "Vagy ha gondolod csinálok egy teát, miel?tt egyáltalán eljutsz odáig, hogy aludnod kelljen. Nem mintha a tea mellett nem lehetne aludni... Legalábbis nekem megy..."
Hoppá! Újdonság! Ezek szerint Kathy egy kicsit tapasztaltabb, mint te és ha mégis letenné a teát sem biztos hogy azonnal végkimerülésben esne össze, mert mondjuk átaludna egy hetet épphogy csak fölkelve egy újabb adagért? Err?l bezzeg nem beszélt az a füves idióta, csak halálra rémisztett. Mondjuk logikus, hogy ha nem akar túl nagy hiányt, vagy azt, hogy a fél egyetem, vagy mondjuk az egész MIT&T meg a Harvard, meg az összes fels?oktatási intézmény lusta diákjai a nyakára járjanak teáért, akkor el kell ijeszteni azt a pár tévelyg?t is, aki valahogyan rájött ennek az isteni lötyinek a létére... Szinte durran, az, amikor leesik, hogy gyakorlatilag átvertek...
Csapat riadó!
Eközben bevetem híres poker arcom és úgy teszek, mintha Kathy garbóban és hosszú kabátban ülne itt mellettem. Teljesen normális, cseveg? hangon kommunikálok, mintha semmit nem vettem volna észre a jelekb?l. Bár amúgy ritkán veszem észre ?ket, de most valahogy egyértelm?ek. De nem szabad most engednem ennek a csábításnak, mert Erika el?tt akkor sosem tudnám tisztázni a nevem. És mi van, ha Kathy pont Erika kérésére "tesz próbára"? Jó lenne így eltölteni az éjszakát, nem mondom, nem is tudom mikor voltam utoljára n?vel, illetve pontosan meg tudom mondani, de ezt most hagyjuk, mert csak er?sítené a kísértést...
Ki kell találnom marha gyorsan valami rém unalmas projektet, amivel tuti, hogy letöröm Kathy lelkesedését. Na lássuk. Mágus lány, jó matek érzékkel. Mi az, amiben viszont semmi logika és mégis tanulnom kellett. A jog. Ezaz, az mindenkinek elvenné a kedvét bármit?l. Nem is tudnék elképzelni szárazabb hülyeséget.
A gyors gondolatmenet után már el is kezdem magyarázni Kathynek:
- Jogból sosem voltam túl jó, de nagyon hasznos tudás lenne úgy általában a mindennapokban. Írni szeretnék egy olyan adatbázist a karpántomra, ami tárolja az összes jogszabályt. Lehetne rajta hangfelismer? rendszer és amikor olyan szituációba kerülök, hogy szükségem lenne erre a tudásra, automatikusan megkapnám az oda vágó részt. Eddig sosem volt rá id?m, de most végre akadt pár órám. Nézd, valahogy így képzelem el:
És el?húzok egy fejleszt?i környezetet, berántok egy formot és forráskóddal alátámasztva próbálom rém idiótán, de lelkesnek t?n?en magyarázni, hogy mit is képzeltem el. Persze nem tudom összeszedetten magyarázni, mert eleve most találom ki az egészet, így ha valaki nem tanult programozást, lehet bármilyen jó felturbózott logikája, egy mukkot sem fog érteni az egészb?l. Remélem így háríthatom ezt kísértést.
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
M.A.G.U.S a fórumon
-
Egyéb MAGUS kalandok
- Shaddar Nastha, az árnyak városa
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

How to resolve AdBlock issue?